Ülök a Halak alatt, míg ki nem basznak...

Csak a kezdet.

érteni annyi, mint lehetetlent kisérteni

2011.05.04. 23:56 | Mr Past | 1 komment

Ne akarj megérteni, mert nem fog menni. Én sem foglak téged. Csak törd magad, ennyi a lényeg. A megértés legfeljebb egyetlen állapotra vonatkozhat, de nem egy emberre. Az akarat viszont folyamatosan gondolataid tárgyává teszi a másikat, így lesz a részed az. Tudd, hogy bármikor megnyugodhatsz a hitedben, hogy ismered a másikat, de abban a pillanatban el is veszítetted.

A bejegyzés trackback címe:

https://ahalakalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr672878594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mandragoria (törölt) 2011.05.14. 19:25:28

"A megértés legfeljebb egyetlen állapotra vonatkozhat, de nem egy emberre." Ebben nagy igazság van. Egy egész ember megértéséhez egy élet is kevés, sokszor még magunkat sem értjük teljesen, más is csak esetleg a pillanatnyi állapotunkat tudják vázolni - velem már volt ilyen, de ezek csak töredékek. Ez a legnagyobb bajuk a művészeknek leginkább... hogy nem értik meg őket. De kérdem én, mi értelme úgy mégis mindennek, ha csak vagy egyedül és nem értenek meg? Sőt, ha még fel is hívod a figyelmet, hogy ne akarjanak megérteni? Miért jó az?
A címet egy az egyben nem jelenteném ki így, mint te. Viszont amit fentebb vázoltam, az ebben is benne foglaltatik.
süti beállítások módosítása