Ülök a Halak alatt, míg ki nem basznak...

Csak a kezdet.

Ha fénybe állsz, árnyékot vetsz

2010.07.26. 01:33 | Mr Past | 1 komment

 

„Amikor megszakadt az Ég és Föld közti összeköttetés, és Szent Péter nem tudott elszámolni pár félúton megragadt lélekkel, kitalálta a Purgatóriumot. A lent maradtakra pedig azt írta: Pokol.”

 

-Ne, már, ez olyan kiábrándító! – monda Angelika és be is csapta Milán jegyzeteit, melyekért az előbb még majd elepedt.

-Mondtam, hogy nem neked való.

-Miért, szerinted volna valaki, aki ezt örömmel olvasná?

-Igazad lehet. – gondolta Milán, s már nem csak azt bánta, hogy barátnőjének megmutatta sorait, hanem hogy eleve voltak ilyen sorai. Azután egy vaskos galacsint gyűrt lapjaiból, melyeket a legközelebbi szemetesbe vetette, majd újabb cigire gyújtott.

-Ezt az Angelikát valahogy meg kellene, jutalmazzam. – vihogott ekképp a háttérből egy öreg szakállas, majd hirtelen köddé vált, ahogy az Luciferhez illik.

 

„Ha a fénybe állsz, árnyékot vetsz.”

 

Milán hitte, hogy az univerzum jól strukturált dualizmusra épít. Olyannyira, hogy mindent le tudott bontani dipólusos világszemléletében. Sokat tanulmányozta a taoizmust is, de tudta, ha minden kettős mércével fogható fel, akkor nem létezik „egy út”, így lévén annak is alternatívája. Így tudta közelengedni magához Lucifert, a fényhordozót. Úgy képzelte, talán a világmindenség demokráciájában ő a hivatalos ellenzék, a szükséges fék az isteni túlkapásokra. Csak, míg az egyik a folytonos tudatosság és magabiztosság, addig a másik a kétkedés, állandósult bizonytalanság, már ha a mindenség túláradó zsírosbödönjét emberi mokkáskanállal szeretnénk mérni.

 

Lucifer ám ravasz volt. Talán jobban értett az emberek nyelvén, mint maga, Isten. Elvégeztette a piszkos munkát Angelikával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ahalakalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr882176276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.08.09. 22:04:22

Hozta Isten, vitte ördög. Angelika is kilépett a színből, mint a későbbiekben látszik.
süti beállítások módosítása