Ülök a Halak alatt, míg ki nem basznak...

Csak a kezdet.

Szólíts csak Dexinek! V.

2011.03.29. 22:08 | Mr Past | Szólj hozzá!

-Engem nyócvanhat óta kihasznál a rendszer! Höhh! Érted mit mondok?- gesztiikulált P. Sanyi fennhangon, majd töltött még egy pohár kékfrankos rosét Dexinek. Igazából nem is gesztikulált, hanem apró darabokra vágta a tér-idő kontinuumot a kezével. A probléma gyökere ám inkább az volt, hogy ugyanez darabokban állt a fejében is. P. Sanyinak komplett összeesküvés elmélete volt, ügynökökkel, lefizetett ideggyógyászokkal, és a Magyar Köztársasággal úgy álá nature miként került ő a sárgaházba. 
Dexi mindeközben ült a gép előtt, bőszen kattintgatott, mivel reggel nyolcra asztalon kellett hogy legyen a meló, s az órát nézve éjjel tizenegykor nem állt biztató stádiumban. Előfordult a túlóra, hát most is. Ilyenkor Sanyi is előfordult. Komótosan helyet készített magának Dexi mellett, majd leült mind a hatvankilenc évével és Szabad Európa szinten megkezdte a kalózadást. Dexit sokszor ez tartotta ébren.
Az öreget csodálattal töltötte el, hogy mit lehet egy mezei laptop segítségével varázsolni, de csak kisiparos korából megőrzött diszkréciójával puhatolódzott. Nem volt tapintatlan, ölbefont karokkal, messziről tekintett a képernyőre, majd égbe emelt fejjel tette fel kérdéseit. Aztán továbbfolytatta történetét, s kiátkozta a Magyar Köztársaság bíróságát, alkotmányát, meg még pár fontosabb dolgot. Rikító, kristálykék szeme ilyenkor opálos lett és érdes hangon vagdalta:
EN-GEM MEG-A-LÁZ-TAK!
Öklével mellét verte, s fogadkozott, megnyeri a pert, s akkor majd megmutatja. Ezeknek. Mikor újabb csend ült a agyában, félhalkan odafordul:
-Szereted a jó pálinkát?
A válaszomra, persze, hideget szart az öreg. Már indult is a dugi piáért, majd egy szedett-vettet kávéscsésze szerűségbe, odaloccsantott egy deci valamit, aminek csak a szaga átszúrta a koponyámat. 
-Sanyi bácsi, ez most biztos? Tudja, dolgoznom kellene, meg… szabadkozott volna Dexi, mire Sanyi kaszált kettőt a levegőben lapaj tenyerével:
-Eh, he, ööööh! Igyad!
Megittam. 
Sanyi reggelig taglalta a titkos technológiát, amit sikerült kifejlesztenie, de sehogy sem tudta Dexi kiverni belőle a magyarázatot, hogy miként lépett kapcsolatba az EKG meg a fogasív. Olyan ez, mintha azt mondanám rizottó és Bramac tégla. Csodálkozott mennyire össze tud mosódni a téves önkép és az emlékek. De ismervén a történelem aljasságait, hagyott egy kiskaput, mondván, fogalma sincs mire lehet képes egy kényszerzubbony, s mire lehetett képes egykor Sanyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://ahalakalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr182783466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása